In ce fel sunt conceputi bocancii outdoor

Dr.Bocanc depozituldebocanci 05.02.2016 0 Comment(s) Sfaturi,

                                               In ce fel sunt conceputi bocancii de munte

Prima etapa a procesului de productie o constituie sectionarea pielii netabacite in straturi.

 La exteriorul bocancilor se foloseste stratul superior al pielii pentru ca e mai rezistent si se comporta mai bine la umiditate si abraziune.

 La modelele de bocanci prevazute cu piele la interior se utilizeaza stratul inferior al pielii,cel care nu e la fel de rezistent,dar e mai absorbant si e perceput ca fiind mai confortabil.In plus,lasa pielea sa respire.

Cele mai cunoscute tipuri de piele de vitel folosite sunt NUBUK-ul si pielea SUEDE.

Nubukul este folosit in special la modelele de iarna, iar suede la cele de vara.

 Majoritatea bocancilor au la interior insa material sintetic(uneori cu fibra de cocos) care preia condensul si transpiratia si o transmite membranei pentru a o elimina din gheata.

 Pentru cresterea gradului de impermeabilitate si respirabilitate se utilizeaza membrane de impermeabilizare(Gore-tex,Hidro-ban,Event,etc) care se afla la interiorul ghetei.Aici circula o legenda falsa:foarte multi clienti cauta bocanci fara cusaturi,dintr-o singura bucata de piele pentru a nu intra apa pe la cusaturi,lucru total gresit pentru ca impermeabilitatea este data de membrana in primul rand si nu de partea superioara.
  Talpa la bocancilor outdoor este in principal conceputa de brandul producator si fabricata de cele mai multe ori de Vibram pentru caracteristicile fiecarui model.   Este bine sa cunoastem materialele din care sunt fabricati bocancii outdoor pentru ca de ei poate depinde experienta noastra pe munte.

Comenteaza