Intretinerea bocancilor de munte

Dr.Bocanc depozituldebocanci 16.02.2016 0 Comment(s) Sfaturi,

       Intretinerea bocancilor de munte

 


 

  Ok, ti-ai luat bocancii de munte pe care i-ai dorit din totdeauna si-ti vin ca o manusa. Cateva lucruri ar trebui insa sa stii despre intretinerea lor, pentru a te bucura de ei cat mai multi ani:

- nu-i spala niciodata la masina de spalat. Chiar daca nu poti sta langa ei (: scoate-le talpicul si spala-i individual, cu o carpa umeda; incearca sa cureti interiorul, etc)

- daca s-a udat pielea din partea exterioara (lucru pe care ar trebui sa-l eviti folosind Nikwax impermeabilizator Nubuk), nu-i usca langa surse de caldura cum ar fi soba, caloriferul, aeroterma sau focul. Lasa-i in schimb sa se usuce treptat ,intr-o incapere bine aerisita!

- daca totusi esti nevoit sa-i usuci fortat, atunci ar trebui sa folosesti un balsam de inmuiat pielea, cum ar fi Nikwax balsam de piele. Ce se intampla? Fibra pielii la uscare rapida se contracta brusc si se rigidizeaza, iar daca pielea se forteaza , se indoaie in aceasta stare. Atentie! Este posibil sa se subtieze si chiar sa se rupa.

- pentru a le pastra culoarea intensa, nu-i tineti in soare mult timp. Radiatile UV ale soarelui le spalaceste culoarea.

- foloseste-i in oras doar daca este nevoie! Talpa se roade intr-un ritm ridicat pe asfalt.

- evita sa-i stropesti cu motorina sau benzina! Aceste substante topesc adezivul ghetei.

 

Cu placere!

Dr.Bocanc

Comenteaza